Amacı:
Filizlendirme, baklagil, tahıl ve tohumlara bambaşka bir doku ve tazelik verir. Besin değerlerini kat ve kat arttırır. Üstelik son derece basit ve eğlenceli bir mutfak aktivitesi olduğunu da söyleyebiliriz.
Tohum, baklagil ve tahılların besin değerleri zaten oldukça yüksek. Ancak onları sindirmek zor olabiliyor. Nohutu bir gece önceden ıslamak pişirmeyi ne kadar kolaylaştırıyorsa, filizlendirme işlemi de sindirimi kolaylaştırıyor. Tahıl, baklagil, yenebilir tohumlar farklı miktarlarda fitik asit içerirler. Bu, tohumların fosfor depolama yoludur. Bizim için korkunç zararlı bir madde değildir ama vücudun demir, çinko, kalsium emilimini bozar, sindirime yarayan enzimleri bloke eder. Filizlendirmek fitik asiti devre dışı bırakır, dolayısıyla sindirimi ve mineral emilimini sağlamış olur.
Yapacağımız workshop ile filizlendirme işlemi nasıl yapılır birlikte deneyimliyoruz.
Seminer İçeriği:
Detaylı bilgi almak için hemen arayabilir ya da formu doldurabilirsiniz.