Sürdürülebilir Beslenme Eğitimi

Sürdürülebilir Beslenme Eğitimi

Amacı:

Sağlıklı yaşamın sürdürülmesi sağlıklı mutfaktan geçer. Sağlıklı bir mutfak için de bilinçli tüketici olmak gerekir. Buzdolabı temizliğinden başlayan ve besinlerden aldığımız toksinler, yanlış hazırlama, pişirme, saklama işlemleri, kullandığımız mutfak ekipmanlarında dikkat edilmesi gereken önemli detayları farkederek sağlıklı bir mutfağı oluşturan tüm unsurları öğrenmiş olacağız.

Eğitim İçeriği:

  • Beslenme Nedir?
  • Besin Hazırlamanın Önemi
  • Alışverişte Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • SKT, T.E.T.T Kavramları
  • Alerjenler
  • Alışveriş Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Besinlerin Muhafazası , Saklama Koşulları
  • Mutfakta Hijyen
  • Çapraz Bulaşma Nedir?
  • Besinlerin Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Ne Kadar Sağlıklı
  • Besinlerin Pişirilmesi
  • Mutfakta Doğru Bildiğimiz Yanlışlar
  • Doğru Buzdolabı Temizliği Nasıl yapılmalıdır?

Eğitime Katılım Formu

Detaylı bilgi almak için hemen arayabilir ya da formu doldurabilirsiniz.

Menü