Gıda Teknolojisi, Tarım, İşletme Fakültesi ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden mezundur. GAPS Practitioner, aromaterepi, fitoterapi ve akut homeopati, ketojenik beslenme, fonksiyonel tıp diyestisyenliği, kronik toksitite, Bach Çiçekleri, Silva Metodu, Theta Healing, Gravoboi Finans eğitimi, ve Numeroloji eğitimleri almış olup bioenerji eğitmenliği de yapmaktadır. Aynı zamanda bir çok kongrede uzmanlık alanlarında sunumları ve bilimsel yayınları bulunmaktadır. Şu anda Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde yüksek lisans yapmakta ve yine Haliç Üniversitesi Konservatuvar bölümünde Lisans eğitimine devam etmekte olan Gülden Kılınç, aynı zamanda ISO 22000 baş denetçi ünvanına sahip olup Annem Denetimde ve Mobil Diyetisyen markalarının kurucusudur. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı üretim üzerinde çalışarak hem tüketiciyi hem de üreticileri bilinçlendirip sağlıklı yaşımın sürdürülmesi için zincirin tüm halkalarını desteklemektedir. Diyetisyenlik mesleğinin yanı sıra otel ve restoranlara Güvenli Turizm Sertifikası ve Sürdürülebilir Turizm Sertifikası denetimi yapmakta, meslektaşlarına ve sağlık profesyonellerine , üreticilere ve tüketicilere uzmanlık alanıyla ilgili yıllardır eğitimler vermekte, etiket danışmanlığı ve beslenme danışmanlığı ile bütünsel bir hizmet sunmaktadır.
Kurumlarda da “Sağlıklı Beslen Sağlıkla Yaşa, Gıdalarla Aldığımız Toksinler, Aslında Ne Yiyoruz, Sağlıklı Besin Hazırlama ve İşleme, Etiket Okuma, Alerjen Eğitimi, Antioksidan Beslenme, Bitkisel Protein Baklagiller ve Filizlendirme, Bağırsak Sağlığı ve Besinler, Bağışıklık Sistemini Destekle” eğitimleri vermektedir.